Veľká letná želírovacia súťaž
Súťaž skončila 12. 9. 2021

Výhercovia

Výsledky Veľkej letnej želírovacej súťaže

Všetkým víťazom gratulujeme!

 

7. súťažné kolo (30. 8. - 12. 9. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Martina Kotlebová
Dušan Karaman

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Jana Strakošová
Natalka Petrovkova

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Aké korenie použijete na prípravu Džemu z čiernej bazy s jablkami?
Správna odpoveď: škoricu

Otázka 2: Obsah balenia výrobku Pektín Dr. Oetker váži
Správna odpoveď: 20 g

Otázka 3: Aké množstvo Kyseliny citrónovej Dr. Oetker je potreba na prípravu Džemu z pečených hrušiek s korením?
Správna odpoveď: 1 zarovnaná kávová lyžička

 

6. súťažné kolo (16. 8. - 29. 8. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

František Marcin
Eva Nociariková

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Regina Ďurinová
Lenka Ďuriačová

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Koľko gramov paradajok je potreba na prípravu Pikantného paradajkového čatní, ktoré oceníte hlavne pri grilovaní?
Správna odpoveď: 400 g

Otázka 2: Na Netradičný džem zo sliviek ako menej tradičnú prísadu na zaváranie použijeme
Správna odpoveď: červené víno

Otázka 3: Do Jahodovo-čerešňového sirupu patrí 500 g jahôd a
Správna odpoveď: 500 g čerešní

 

5. súťažné kolo (2. 8. - 15. 8. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Erika Dorošová
Vladimír Hajdučko

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Antónia Bernáthová
Gregory Masica

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Aký vanilkový výrobok Dr. Oetker využijete pri príprave Hruškového pyré s vanilkou?
Správna odpoveď: Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker

Otázka 2: Jedno vrecko Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr. Oetker vystačí na
Správna odpoveď: 1500 g ovocia

Otázka 3: Aký prípravok sa odporúča používať na prípravu džemov s 64 % až 73 % podielom ovocia v závislosti od použitého cukru?
Správna odpoveď: Pektín Dr. Oetker

 

4. súťažné kolo (19. 7. - 1. 8. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Erik Vizi
Viera Rusiňáková

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Soňa Horáčková
Anton Strakoš

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Podľa postupu Dr. Oetker si s kyselinou citrónovou môžete pripraviť tiež Šumivé pralinky do kúpeľa. Na výrobu ďalej použijete produkty:
Správna odpoveď: Sóda bikarbóna Dr. Oetker, Gustin bezgluténový Dr. Oetker

Otázka 2: Celosvetová ročná produkcia kyseliny citrónovej neustále rastie. Akú hranicu v roku 2018 táto produkcia prekonala?
Správna odpoveď: 2 milióny ton

Otázka 3: Na prípravu Jahodovo-kokosového džemu je potrebné
Správna odpoveď: 0,5 balíčka Pektínu Dr. Oetker

 

3. súťažné kolo (5. 7. - 18. 7. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Marcela Vybrancová
Ivan Mišovič

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Kristína Kramárová
Zlatica Ondrejová

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Koľko gramov egrešov je potrebných na Zamatový egrešovo-ríbezľový džem?
Správna odpoveď: 750 g

Otázka 2: Na prípravu Jahodového džemu s bazalkou je vhodné použiť:
Správna odpoveď: Pektín Dr. Oetker

Otázka 3: Aké množstvo lahodného sirupu môžete získať po príprave podľa receptu Levanduľový sirup?
Správna odpoveď: asi 1,4 l

 

2. súťažné kolo (21. 6. - 4. 7. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Paulína Čuláková
Janka Sopkova

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Milan Stefan
Anna Dlugošová

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Kyselina citrónová je nedoceneným čistiacim prostriedkom. Aké množstvo Kyseliny citrónovej Dr. Oetker vám stačí na odvápnenie práčky?
Správna odpoveď: 6 polievkových lyžíc

Otázka 2: Pektín Dr. Oetker je možné kombinovať s repným i trstinovým cukrom. Koľko cukru sa k nemu v závislosti od zrelosti ovocia pridáva?
Správna odpoveď: 700 až 1000 g cukru

Otázka 3: Aký prípravok sa odporúča používať pri príprave džemov so stredne sladkým alebo zrelým ovocím?
Správna odpoveď: Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker

 

1. súťažné kolo (7. 6. - 20. 6. 2021)

Digitálnu kuchynskú váhu a balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Viera Hutmanova
Jana Belicová

Balíček výrobkov na zaváranie Dr. Oetker získavajú:

Oľga Kolesárová
Róbert Strojný

Správne odpovede na súťažné otázky:

Otázka 1: Pektín Dr. Oetker je nevyhnutnou prísadou
Správna odpoveď: Čučoriedkového džemu so škoricou

Otázka 2: Akú konzervačnú látku obsahuje výrobok Pektín Dr. Oetker?
Správna odpoveď: žiadnu

Otázka 3: Púpavový sirup jednoducho i kreatívne pripravíte pomocou výrobku
Správna odpoveď: Kyselina citrónová MAXI Dr. Oetker