Výhercovia
Výsledky Veľkej letnej želírovacej súťaže
Všetkým víťazom gratulujeme!
9. súťažné kolo (29. 7. - 4. 8. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
LUBKA MALA
Lucia Hucíková
Mária Dugovičová
Jaroslav Jamriška
Emília Šarlošiová
Slavomíra Blahová
Soňa Horáčková, Ing.
Viktória Stasakova
Katarína Voštináková
Irena Čatlošová
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Orgovánový sirup jednoducho pripravíte pomocou výrobku:
Správna odpoveď: Sirupfix Dr. Oetker
Otázka 2: Pomocou Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker si môžete vyrobiť domáci Prášok do umývačky. Koľko kyseliny je potrebné pridať?
Správna odpoveď: 80 g
Otázka 3: Aký je odporúčaný čas varenia džemu s použitím Gelfix Extra 2:1 od Dr. Oetker?
Správna odpoveď: 5-6 minút
8. súťažné kolo (22. 7. - 28. 7. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Ráchela Horváthová
Jozefína Rolníková
Beata Vallova
Lucia Kosutova
Mária Cvengrošová
Lukáš Šugra
Natália Slivová
Ondrej Michal
Viera Cahajlová
Zuzana Pajdlhauserová
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Netradičný Melónový džem môžete jednoducho pripraviť s výrobkom:
Správna odpoveď: Želírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker
Otázka 2: Aký je odporúčaný pomer ovocia a Želírovacieho cukru so stéviou 3:1 od Dr. Oetker na výrobu džemu?
Správna odpoveď: 700 g ovocia na 250 g želírovacieho cukru
Otázka 3: Aký je hlavný rastlinný zdroj použitý v Pektíne Dr. Oetker na želírovanie džemov a marmelád?
Správna odpoveď: Citrusový pektín
7. súťažné kolo (15. 7. - 21. 7. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Viktória Adamišinová
Vlasta Masiarova
Helena Povalova
Jaroslav Večeřa
Katarína Džačovská
Marianna Zajacová
Luboš Koníček
Ivan Mišovič
Daša Oremusová
Ingrid Štefanova
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Zavárané huby s kyselinou citrónovou obsahujú okrem Kyseliny citrónovej Dr. Oetker tiež:
Správna odpoveď: Pomôcku na konzervovanie Dr. Oetker
Otázka 2: Kyselina citrónová je tiež šetrným pomocníkom pri upratovaní. Aké množstvo Kyseliny citrónovej Dr. Oetker vám stačí na odvápnenie kávovaru?
Správna odpoveď: 2 až 3 polievkové lyžice
Otázka 3: Aký podiel ovocia bude obsahovať džem pripravený s Gelfixom Super 3:1 Dr. Oetker.
Správna odpoveď: až 73 %
6. súťažné kolo (8. 7. - 14. 7. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Barbara Kočišová
Marcela Burdová
Kamil Horáček
Marta Kolibárová
Július Maretta
Anna Slabá
Slavomíra Mišková
Vanda Bujňáková
Zdena Zemanová
Zuzana Maxinová
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Čatní z bobuľovitého ovocia s horčicou má okrem kremžskej horčice ešte jednu netradičnú ingredienciu:
Správna odpoveď: červené víno
Otázka 2: Osviežujúci letný Jablkovo-mirabelkový džem s ciderom je ochutený tiež čerstvou bylinkou. Ktorou?
Správna odpoveď: tymianom
Otázka 3: Koľko gramov cukru je odporúčaných použiť s jedným vreckom Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker na prípravu džemu z 1 000 g ovocia?
Správna odpoveď: 1150 g
5. súťažné kolo (1. 7. - 7. 7. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Ladislav Mintal
Dušan Čarný
Danka Sajterova
Iveta Navračičová
Jana Kondrlikova
Milan Štefan
Marián Haluška
Helena Suráňová
Jana Kubričanová
Lenka Zilková
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker je nevyhnutnou prísadou pre:
Správna odpoveď: Džem z jahôd a mätového čaju
Otázka 2: V ako veľkom balení môžete zakúpiť produkt Želírovací cukor Super 3:1?
Správna odpoveď: 500 g
Otázka 3: Koľko kilogramov zaváraného ovocia je možné konzervovať s použitím jedného balenia Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker?
Správna odpoveď: 5 kg
4. súťažné kolo (24. 6. - 30. 6. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Ciril Vall
Danka Bendíková
Ivana Fajdelová
Viki Labonová
Helena Patáková
Ján Majerčík
Mária Bartošová
Milena Holdošová
Zdena Ondrejkovičová
Zdenka Bergerová
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Slivkovo-hrušková omáčka priamo nabáda na grilovanie. Na jej prípravu použijete výrobky:
Správna odpoveď: Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker a Vanilínový cukor Dr. Oetker
Otázka 2: Obsah balenia výrobku Pektín Dr. Oetker má hmotnosť:
Správna odpoveď: 20 g
Otázka 3: Aké využitie okrem zavárania má Kyselina citrónová Dr. Oetker?
Správna odpoveď: Odstraňovanie vodného kameňa
3. súťažné kolo (17. 6. - 23. 6. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Alena Bačová
Helena Zobková
Mária Vitálošová
Marika Zaťková
Martina Hanáčková
Michal Kočiš ml.
Nikola Kronerová
Ľubica Sameková
Marian Vojtek
Martina Machová
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Do Ríbezľovo-čučoriedkového džemu patrí asi 1 kg červených ríbezlí a:
Správna odpoveď: 500 g čučoriedok
Otázka 2: Na ochutenie Višňového džemu použijeme okrem Gelfixu Super 3:1 Dr. Oetker tiež výrobok:
Správna odpoveď: Škoricový cukor Dr. Oetker
Otázka 3: Aké množstvo vody je odporúčané pridať k 1 kg ovocia a 1 kg cukru pri výrobe sirupu pomocou Sirupfixu Dr. Oetker?
Správna odpoveď: 500 až 1000 ml
2. súťažné kolo (10. 6. - 16. 6. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Dagmar Hollá
Daniela Bokrošová
Dezider Čanaky
Ella Beňová
Iveta Minarovičová
Ivana Jamrichová
Ivka Krištová
Juraj Vietoris
Lucia Melicherová
Martina Hajdučková
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Ktoré korenie sa používa v recepte na Hruškovo jablkový džem s korením od Dr. Oetker?
Správna odpoveď: Škorica a klinčeky
Otázka 2: Koľko litrov sirupu pripravíme, ak budeme postupovať podľa receptu Pomarančový sirup s rozmarínom?
Správna odpoveď: 2 litre
Otázka 3: Ktorý výrobok Dr. Oetker sa odporúča na výrobu džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím?
Správna odpoveď: Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1. súťažné kolo (3. 6. - 9. 6. 2024)
Praktický balíček pomocníkov na želírovanie a výrobkov Dr. Oetker získavajú:
Erika Beňová
Erika Dorošová
Eva Koprdova
Ivana Cernecka
Jozef Samek
Mgr Ružena Fojtíková
Lenka Samoši
Ivan Mišovič
Gabriela Viziová
Zuzana Balážová
Správne odpovede na súťažné otázky:
Otázka 1: Koľko gramov jahôd je potrebných na Jahodový džem s bazalkou?
Správna odpoveď: 1 kg jahôd
Otázka 2: Netradičné spojenie jabĺk a cvikly. Ktorý výrobok od Dr. Oetker sa používa v recepte na Extra jablkovo-cviklový džem?
Správna odpoveď: Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
Otázka 3: Aké je odporúčané množstvo ovocia na prípravu džemu s použitím jedného balenia Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker?
Správna odpoveď: 1 kg ovocia